Å leve fra hjertet. Fra innsiden ut

Hjertetreet på bildet over er nok gjenkjennelig for de fleste som har hatt utecoaching med meg på Jeløya. Det er nærmest et fast passeringspunkt hver time og treet har blitt en fysisk påminnelse om å flytte fokuset innover og ta med hjertet, fra innsiden og ut.  

Å bruke coaching, helsefremmende arbeid og NLP med hjertet er grunnlaget for arbeidet mitt, uavhengig om vi jobber ute eller inne. Hva er grunnen til det? Og hva kan det bety å leve fra innsiden ut?

Mange av oss er vante med å ofte legge fokuset på omgivelsene våre, enten bevisst eller ubevisst. Vi er opptatt av å gjøre en god jobb, være en god forelder, kjæreste, kollega og medmenneske. Døgnet har ikke nok timer til alt det vi helst føler vi må, burde, skulle – og kanskje vil. Hvordan sorterer og prioriterer vi på en måte som er bærekraftig for oss da? Kanskje opplever vi mange krav og forventninger fra de og det rundt oss? Kanskje  har vi også  høye krav til oss selv? Vi liker jo å mestre, liker å få det til, liker å gi av oss selv! 

Forventningene kan være mange og høye. Noen ganger er de lette å oppdage, andre ganger kamuflerer de seg godt. Og i det vi jobber og jobber for å innfri alle disse forventningene utenfor oss selv, så kan mange oppleve at det tilslutt blir tomt. Tomt for energi og overskudd. 

 

Tom for tilstedeværelse. Tomt for glede. Tomt for mestring. Tomt for drivkraft. Vi opplever kanskje at det som betød og betyr noe for oss plutselig ikke lenger gir like mye tilbake. Og kroppen begynner å si ifra.

Hvordan ville det være om du i slike situasjoner er trygg på:

  • Å kjenne etter i deg selv og finne ut av hva disse reaksjonene egentlig handler om? 
  • Hvordan DU finner tilbake til din drivkraft?
  • At du selv sitter med verktøyene for å bevisstgjøre, sortere og finne tilbake til hva som er viktig for deg og hva du vil gjøre?
  • At alle «må, burde, skulle» forventninger, meninger og krav ikke trenger å være det som styrer og at du heller har funnet din måte å leve på som en bærekraftig og styrkende for deg?

Hva det vil si å leve fra akkurat ditt hjerte, det er helt unikt for deg. Vi har alle unike svar, på samme måte som vi har ulike ting vi liker å gjøre, ulike tanker, følelser, tro og verdier som nærer oss, som gir oss påfyll, styrke og mening. 

Mitt ønske er å bistå deg til å erfare hva det vil si for akkurat deg å være sterk fra innsiden. Og oppleve hvilke ringvirkninger det kan få i din hverdag, for helsen, relasjonene dine, for livet ditt. Ønsker du noen å sparre med? Jeg går gjerne sammen med deg.