Helse og følelser
Storm eller stille vann?

Hva har følelsene dine å si for din fysiske helse og hvordan du har det i kroppen? For tankene dine og den mentale helsen din? Hvordan påvirker følelsene dine hvordan du har det i deg selv og hvordan du handler? Noe av det jeg brenner mest for i arbeidet mitt er nettopp hvor viktig følelsene våre er for helsen vår . 

Helsecoaching anerkjenner nettopp sammenhengen mellom følelsene våre og vår fysiske, mentale og emosjonelle helse. Min oppfatning er at det ligger mye helse i å bli venn med følelsene våre, og ikke minst – å benytte denne relasjonen mellom følelser og helse på en måte som styrker deg. 

Kan vi møte helsesituasjonen vår, smerter, ubehag, mønstre og vaner på en ny måte? Kan vi se det fra et nytt perspektiv? Se etter hva følelsene vil fortelle? Hva de kan være er et signal om? Kan vi se hvilke behov som faktisk skjuler seg bak følelsehavet?

Hvordan ville det være å kunne møte følelsene dine med trygghet? Å vite hvordan du selv vil møte følelsene dine for å se hva de har å formidle og lære deg? 

For ja, noen ganger kjennes det ut som det er full storm. 

Noen ganger oppleves tankene, følelsene og forventningene overveldende, for store og ubehagelige. De kan gjøre deg stresset og anspent uten at du kanskje helt forstår hvorfor? Tappe deg for krefter? Kanskje har du opplevd at følelsene kan «holde deg tilbake» ved at du lar være å handle, mister troen på deg selv og kanskje unngår å gjøre ting du innerst inne vet er viktig og bra for deg? Eller at noen følelser kommer igjen og igjen, uten at du helt får tak på dem? Dette er nok noe de aller aller fleste av oss kan kjenne seg igjen i og kanskje har har erfart på ett eller flere tidspunkt i livet. 

Selvom det noen ganger oppleves annerledes, kan følelser, tanker og forventninger også være fantastiske læremuligheter som bygger oss enda sterkere fra innsiden. 

Kanskje kan det å lære å jobbe med tanker, følelser og forventninger  hjelpe deg til å leve mer i tråd med deg selv og hjertet ditt? Til lettere å finne tilbake til klarværsbildet ditt og sette mål som er bærekraftige og gode for deg?